Lainaa netistä

Nykyisin lainan hakemisesta on tullut entistäkin helpompaa, kun tarjolla on useita laadukkaita ja luotettavia netin lainapaikkoja. Niistä lainan hakeminen onkin äärettömän kätevää, sillä lainaa haetaan vain yksinkertaisella nettihakemuksella, joka on useimmissa tapauksissa vielä todella nopea täyttää. Lainaa voi siis hakea netistä helposti ja nopeasti. Koko lainanhakuprosessista onkin tullut huomattavasti vaivattomampi kuluttajalle, joka on luonnollisestikin todella myönteinen asia. Lainaa netistä

Netti myös nykyään suorastaan pursuilee erilaisia lainavertailusivustoja, joissa voi käydä lukemassa arvosteluja eri netin lainapaikoista ja niiden lainatuotteista. Tämä onkin ollut kuluttajalle enemmän kuin hyvä asia, sillä esimerkiksi lainavertailusivustojen avulla lainanhakijan on todella helppoa vertailla suuri määrä lainapaikkoja nopeasti.

Onko lainan hakeminen netistä järkevää?

Moni asia puoltaakin sitä, että lainan hakeminen netistä on järkevää. Esimerkiksi se että lainahakemuksen voi tehdä juuri silloin kun se itselle sattuu parhaiten sopimaan – vaikka keskellä yötä. Yleensä myös netin lainapaikat mahdollistavat todella nopeat käsittelyajat ja kuten jo edellä mainittiin, niin helpon lainahakemuksen.

Yleisesti ottaen onkin niin, että netistä lainaa haettaessa sen hakeminen tapahtuu aina helpolla verkkohakemuksella joka löytyy lainasivustolta. Lainan hakeminen netistä on myös todella turvallista, sillä kaikki tunnetuimmat ja laadukkaimmat lainasivustot käyttävät viimeisimpiä suojausmenetelmiä (SSL). Tämä tarkoittaa siis sitä että lainanhakijan kaikki tiedot ovat turvassa alusta loppuun saakka.

Lainarahoituksen hakeminen netistä on siis hyvä idea ainakin sellaisissa tapauksissa, jos lainanhakija arvostaa nopeutta, turvallisuutta ja helppoutta, sillä ne kaikki ovat todella hyvin edustettuina. Myös se, että kun netistä haetaan lainaa, niin silloin yleensä myös valinnanvaraa on huikeasti enemmän kuin jos asteltaisiin perinteiseen kivijalkapankkiin. Tämä siitä syystä että netissä toimivia lainasivustoja on nykyisin todella runsain määrin ja niissä löytyy jos jonkinlaisia laadukkaita lainatuotteita.

Lainapalvelut – kätevä tapa vertailla ja kilpailuttaa lainat

Niin halutessaan lainanhakija voi myös klikata itsensä jollekin lainapalvelusivustolle, jossa vain yhdellä lainahakemuksella saadaan jopa useita kymmeniä hyviä lainatarjouksia. Kuten siis huomata saattaa, lainan hakeminen netistä on paitsi helppoa ja nopeaa, niin tämän lisäksi siinä saattaa säästää pitkän pennin. Varsinkin jos päättää käyttää jotakin netin lukuisista lainapalveluista. Lainapalvelut nimittäin kilpailuttavat ja vertailevat lainanhakijan puolesta lainan jopa useilla kymmenillä eri rahoituslaitoksilla ja pankeilla, joten niiden käyttäminen todellakin säästää paitsi aikaa niin myös hermoja.

Netistä lainaa haettaessa lainaehdot ja kriteerit ovat hyviä

Moni kuluttaja on myös ilahtunut siitä että kun haetaan lainaa netistä, niin silloin ei tarvitse lainkaan esittää mitään syytä tai perusteluja sille miksi lainaa ollaan hakemassa. Netin laina sivustot yleensä kysyvätkin vain asiakkaan henkilö- ja yhteystiedot, sekä joitakin tiettyjä seikkoja taloudellisesta tilanteesta. Hyvin yleistä on että lainasivusto pyytää lainanhakijaa täyttämään nimen, osoitteen ja puhelinnumeron, kuukausittaiset tulot ja menot, sekä sen kuinka monta henkilöä talouteen kuuluu. Tämän lisäksi tulee luonnollisesti ilmoittaa myös summa jonka haluaa lainata ja toivottu takaisinmaksuaika.

Kun haetaan lainaa netin lainasivustoilta, niin niiden tarjoamat lainaehdot ja kriteerit ovatkin nykyisin kaiken kaikkiaan todella hyviä ja kilpailukykyisiä.

Kun tiedot on täytetty ja lainanhakija klikkaa hakemuksen eteenpäin, niin monilla lainasivustoilla se käsitellään jopa välittömästi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että myös lainapäätös on saatavilla ihan uskomattoman nopeasti. Jos lainapäätös on myönteinen, niin useimmat netin lainapaikoista mahdollistavat rahat lainanhakijan tilille jopa muutamissa minuuteissa. Pisimmillään rahojen siirtymisessä saattaa kestää 1 – 2 pankkipäivää, joka ei sekään ole kovin pitkä aika.

Netin lainat ovat saatavilla ilman vakuuksia tai takaajia

Hyvin yleistä on myös se, että kun haetaan netistä lainaa niin lainapaikka ei vaadi sille minkäänlaisia vakuuksia tai takaajia. Näin on siis asianlaita useimmissa tapauksissa, mutta toki jos lainasumma nousee kovin suureksi tai tilanteessa on jotakin muita muuttuvia tekijöitä, niin joissakin tapauksissa saatetaan myös pyytää vakuutta. Yleisempää tämä on kuitenkin yrityslainojen kyseessä ollessa.

Yksityishenkilöille suunnatut lainatuotteet ovat siis yleensä paitsi nopeasti ja helposti haettavia, niin tämän lisäksi myös vakuudettomia. Tämä jos mikä onkin lisännyt niiden suosiota kuluttajien keskuudessa, sillä harvapa meistä haluaa vaivata perhettään tai tuttaviaan takauspyynnöllä tai pistää mitään omaisuuttaan vakuudeksi lainalle. Netistä haettavat lainat ja luotot ovat siis saatavilla yleisesti ottaen ilman vakuuksia tai takaajia. Lainapaikat myös käyttävät tätä markkinointikeinona, sillä moni lainanhakija valitsee mielellään sellaisen lainasivuston joka ei vaadi vakuuksia lainalle.

Netin lainapaikat ovatkin tehneet rahan lainaamisesta ihan ennennäkemättömän helppoa. Vielä muutamia vuosia sitten ei olisi voitu varmasti edes kuvitella miten näppärästi kaikki tänä päivänä toimii. Toki on olemassa myös sellaisia henkilöitä, jotka edelleen haluavat lainata rahaa vain ja ainoastaan niin sanotusta perinteisestä kivijalkapankista. Netin lainasivut ovat kuitenkin ehdottomasti tarkemman tutustumisen arvoisia edullista lainarahaa haettaessa.

Nettipankit tarjoavat hyväehtoista lainaa helposti

Suomen markkinoille on myös rantautunut viime vuosina todella upeasti erilaisia nettipankkeja, joista suurin osa on norjalaista alkuperää. Joukossa on myös muutama virolainen toimija. Ne ovat myös todella varteenotettavia vaihtoehtoja silloin kun halutaan lainata rahaa, sillä niiden ehdot ja kulurakenne ovat yleensä todella kilpailukykyisiä. Nykyiset Suomen lainamarkkinoilta löytyvät nettipankit tarjoavat siis hyväehtoista lainaa kuluttajille helposti ja nopeasti. Niillä saattaa myös olla muita tuotteita valikoimissaan, kuten vaikkapa luottokortti tai säästämiseen tarkoitettuja työkaluja.

Myös työtön voi hakea lainaa netistä

Kaiken lisäksi netistä voivat hakea lainaa myös työttömät henkilöt, eli sekään ei välttämättä muodostu esteeksi jos sillä hetkellä ei ole työpaikkaa. Toki aivan kaikki netin lainapaikat eivät myönnä työttömille henkilöille lainoja. Voi myös olla että niitä lainapaikkojen kaikkein suurimpia lainasummia voi olla haasteellista saada, jos ei ole työpaikkaa.

Kuitenkin yleensä pienehköjä lainasummia, esimerkiksi pikavippejä tai joustoluottoja voi olla mahdollisuus saada myös sellaisessa tilanteessa vaikka työpaikkaa ei olisikaan. Myös työtön voi siis monissa tapauksissa hakea lainaa netistä nykyisin ilman ongelmia. Kaiken muun hyvän lisäksi työttömille henkilöille lainarahaa myöntäviä lainapaikkoja myös ilmaantuu lainamarkkinoille jatkuvasti lisää. Kannattaakin tutustua netistä löytyviin listauksiin niistä lainasivustoista jotka myöntävät myös työttömälle lainaa. sillä niitäkin tosiaan löytyy jo ihan mukavasti.

Lainanhakija tunnistautuu sähköisesti netistä lainaa hakiessa

Miksi sitten netin lainapaikat vaativat yleensä aina lainanhakijalta sen, että hänellä olisi käytössä jonkun suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne? Syy tähän on todella selkeä, sillä useimmissa tapauksissa lainanhakija joko tunnistautuu palveluun verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen ja useimmissa tapauksissa laina myös allekirjoitetaan sähköisesti jompaakumpaa edellä mainittua käyttäen. Tästä syystä onkin todella tärkeää että lainanhakijalla löytyy jompikumpi, joko Mobiilivarmenne tai jonkun suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset.

Yleensä tämä ei kuitenkaan muodostu ongelmaksi, sillä suurimmalla osalla suomalaisista on tänä päivänä verkkopankkitunnukset käytössään ja niiden käyttö on myös tuttua ja helppoa itse kullekin. Lainanhakijan siis edellytetään tunnistautuvan sähköisesti jompaa kumpaa edellä mainittua tapaa käyttäen kun hän hakee lainaa. Tämä on vain ja ainoastaan lainanhakijan turvallisuuden takia, sillä sähköinen tunnistautuminen on ehdottoman turvallinen ja helppo tapa varmistua lainanhakijan todellisesta henkilöllisyydestä.

Netin lainapaikat ovat nopeita ja käteviä käyttää

Aiemmin jo mainittiin siitä, että netin lainapaikoilla on useita etuja puolellaan, kun niitä verrataan perinteisiin kivijalkapankkeihin. Yksi sellainen on ehdottomasti se, että ne ovat todella nopeita sekä lainahakemuksen käsittelyn kuin myös lainarahojen maksunkin suhteen. Netin lainapaikat sekä nettipankit ovatkin järjestäneet toimintatapansa todella ammattitaitoisella tavalla, niin että ne pystyvät viemään koko lainanhakuprosessin suorastaan äärimmäisen nopeasti alusta loppuun. Netin lainapaikkojen yksi suurimpia etuja onkin se että ne ovat todella nopeita ja käteviä käyttää.

Tämä on luonnollisestikin lainanhakijalle hyvä uutinen, sillä silloin kun lainarahalle on tarvetta, niin harva meistä haluaa odotella sitä pidempiä aikoja. Koska netin lainapaikat toimivat täysin sähköisesti, eli omien verkkosivujensa kautta, niin ne pystyvät käsittelemään todella nopeasti uskomattoman määrän tietoa. Tästä syystä esimerkiksi lainapäätökset ovat saatavilla useimmilla niistä jopa välittömästi. Myös lainarahat maksetaan lainanhakijan tilille jopa muutamissa minuuteissa, siinä tapauksessa jos lainapäätös on myönteinen.

Muista aina vertailla lainat myös netistä lainaa hakiessa

Vaikka suurin osa netin lainasivuista nykyisin onkin luotettavia ja asianmukaisia toimijoita, niin aina kuitenkin kannattaa pitää maalaisjärki mukana. Tällä tarkoitetaan siis sitä, että kannattaa aina tutustua jonkin verran lainasivuston taustoihin, sekä sen lainaehtoihin, kuin myös lainakriteereihinkin. Nämä tiedot ovat kuitenkin kaikki todella helppo löytää nykyisin erilaisista lainasivusto arvosteluista tai lainapaikan omilta verkkosivuilta. Lainanhakijan kannattaa myös muistaa se, että jokainen lainapaikka määrittelee itse omat lainaehtonsa ja kriteerinsä, eli niiden toimintatavat saattavat olla hyvinkin erilaisia keskenään. On myös hyvä tsekata että toimiiko lainapaikka Finanssivalvonnan tai Suomen Aluehallintoviraston valvonnan alaisena. Jos näin on, niin tämä on lainanhakijan kannalta hyvä asia. Kannattaa siis muistaa vertailla lainat ja luotot myös silloin kun niitä haetaan netistä.

Tsekkaa lainasivuston tarkemmat tiedot lainapaikka arvosteluista

Monet lainasivustoja arvostelevat artikkelit myös kertovat sen että mistä kyseinen yritys alun perin on kotoisin. Aivan kaikki Suomen lainamarkkinoilla toimivista lainasivustoista eivät nimittäin suinkaan ole kotimaista alkuperää. Myös tämän tiedon voi kuitenkin yleensä helposti tsekata laina arvosteluista. Kannattaa myös tehdä itselleen selväksi mikä ero on lainasivuston ja lainapalvelun välillä. Lainasivusto on siis netissä toimiva lainapaikka, joka tarjoaa erilaisia lainatuotteita kuluttajille, joko yksityishenkilölle tai yrityksille – joskus molemmille.

Lainapalvelu taas on sivusto joka vertailee ja kilpailuttaa suuren määrän lainasivustoja ja pankkeja lainanhakijan puolesta yleensä vain yhdellä lainahakemuksella. Kannattaa siis miettiä että kummalle on itsensä klikkaamassa. Tosin kummassakin edellä mainitussa lainanhakuprosessi ei maksa mitään, eikä vielä sido lainanhakijaa mihinkään. Eli vaikka tekisi lainahakemuksen kumpaan, niin siitä ei koidu lainanhakijalle mitään ongelmia.

Siinä vaiheessa kun lainahakemus on tehty ja lainatarjous saapuu sähköpostiin, tai jos toimitaan lainapalvelun kautta ja useita lainatarjouksia saadaan, niin kannattaa kuitenkin aina tutustua rauhassa lainan ehtoihin ja yleiseen kulurakenteeseen. Luotettava luotonantajat kyllä yleensä kertovat nämä tiedot selkeästi omissa lainatarjouksissaan ja yleensä myös omilla verkkosivuillaan. Kannattaa myös muistaa, että aina jos tuntuu että ei ymmärrä jotakin asiaa tai termiä, niin netistä löytyy siihen hyvin apua, mutta tämän lisäksi myös lainasivustojen asiakaspalvelut ovat tätä varten olemassa. Kannattaa muistaa aina tsekata lainasivuston tarkemmat tiedot vaikkapa lainapaikka arvosteluista ennen kuin päättää mistä lainarahaa hakee.

Asiakastuki on tukena kun haetaan netistä lainaa

Lähestulkoon jokaisella sivustolla on nykyisin tarjota asiakastuki, johon saa yhteyttä yleensä sähköpostin, puhelimen tai live chatin välityksellä. Linjan päässä lainanhakijaa ovat auttamassa ammattitaitoiset ja osaavat henkilöt, jotka pystyvät kertomaan tarkemmin mieltä askarruttavista asioista tai vaikkapa avaamaan lainaehtoja lainanhakijalle hieman tarkemmin. Lainasivuston hyvään palvelupakettiin kuuluukin myös hyvin toimiva asiakastuki, joka pystyy olemaan lainanhakijan tukena kun hän on hakemassa netistä lainaa. Asiakastukeen yhteyden ottamista ei kannata siis arastella, sillä linjan toisessa päässä on joukko asiantuntevia ja ystävällisiä ammattilaisia jotka osaavat auttaa ja opastaa lainanhakijaa asiassa kuin asiassa.